ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Εισαγωγή ασθενών

Κατά την προγραμματισμένη εισαγωγή των ασθενών θα πρέπει να έχετε μαζί σας:

  • Την αστυνομική σας ταυτότητα ή διαβατήριο
  • Τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ)
  • Τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ)
  • Την Κάρτα Ασφάλισης ή οποιοδήποτε άλλο απαραίτητο στοιχείο προβλέπει η Ασφαλιστική σας Εταιρία. Στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να γνωρίζετε τη θέση νοσηλείας που δικαιούστε βάσει του συμβολαίου σας και να ενημερώσετε την Κλινική.
  • Το Βιβλιάριο Ασφάλισης ή/ και το Εισιτήριο του Ασφαλιστικού Φορέα που ανήκετε, εφόσον το ταμείο σας συνεργάζεται με την Κλινική μας και πρόκειται να συμμετάσχει στα έξοδα της νοσηλείας σας.
  • Την εντολή και τις οδηγίες του θεράποντος ιατρού, καθώς και τα αντίγραφα από οποιαδήποτε ιατρική πληροφορία αφορά στη νοσηλεία σας π.χ. ακτινογραφίες, διαγνώσεις, αποτελέσματα εξετάσεων.

Σας ενημερώνουμε ότι κατά την εισαγωγή σας, θα σας ζητηθεί να καταβάλετε προκαταβολή. Το ποσό της προκαταβολής διαμορφώνεται ανάλογα με την θέση νοσηλείας και σύμφωνα με την ενημέρωση που θα έχετε από το Γραφείο Κίνησης. Η προκαταβολή καταβάλλεται στη γραμματεία της κλινικής.

Σε έκτακτη εισαγωγή απαιτούνται όλα τα παραπάνω, με τη διευκόλυνση λόγω του επείγοντος, να προσκομίζονται εντός 24 ωρών.

Παρακαλείστε να γνωρίζετε και να ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για τη φαρμακευτική αγωγή που τυχόν λαμβάνετε ή πήρατε κατά το τελευταίο τρίμηνο, καθώς και για τυχόν αλλεργίες που έχετε. 

Σας συστήνουμε να φέρετε μαζί σας τα απαραίτητα είδη ένδυσης και τα προσωπικά σας είδη ατομικής υγιεινής.

Το προσωπικό του Γραφείου Κίνησης θα σας βοηθήσει στη συμπλήρωση όλων των απαραίτητων εντύπων, θα σας εξηγήσει τη διαδικασία εισαγωγής και μετά τη διευθέτηση της ασφαλιστικής σας κάλυψης (εφόσον υπάρχει), το νοσηλευτικό προσωπικό θα σας συνοδεύσει στο δωμάτιό σας.

 

ΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Κατά τη διάρκεια νοσηλείας στη κλινική μας, απαραίτητα αντικείμενα που θα πρέπει να διαθέτει ο ασθενής είναι: πιτζάμες, παντόφλες, πετσέτες, διάφορα είδη υγιεινής (οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαπούνι και σφουγγάρι), καθώς και υποσέντονα και πάνες, σε περίπτωση που κριθεί απαραίτητη η χρήση τους.

Αποφύγετε να φέρετε μαζί σας αντικείμενα πολύτιμης αξίας, καθώς σε περίπτωση απώλειας η κλινική δεν φέρει ουδεμία ευθύνη.

 

ΠΟΤΕ ΠΑΙΡΝΩ ΕΞΙΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ;

Το εξιτήριο από την κλινική εκδίδεται εφόσον ο θεράπων ιατρός του ασθενή αποφασίσει για την έξοδό του.

Η γραμματεία ενημερώνεται για την έξοδο κι ετοιμάζει τα απαραίτητα έγγραφα για την έξοδό του.

Η οικονομική του επιβάρυνση τακτοποιείται στη γραμματεία κατά την έξοδο από την κλινική.

 

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΧΩ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΦΑΚΕΛΟΥ;

Μπορείτε να παραλάβετε αντίγραφο του ιατρικού φακέλου, εφόσον υπογράψετε υπεύθυνη δήλωση και έχετε μαζί την αστυνομική σας ταυτότητα.