Greek English

ΚΑΡΕΚΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Είμαι ειδικευμένος πνευμονολόγος – φυματιολόγος, με πτυχίο ιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια (Ιταλία) και διατηρώ ιατρείο στο Βόλο . Από το 2012 έως το 2017, ειδικεύτηκα στην πνευμονολογία και φυματιολογία στο νοσοκομείο 'Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ' , που αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο εξειδικευμένο νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος της Βορείου Ελλάδας στην Α' πνευμονολογική κλινική και στη μετέπειτα πνευμονολογική κλινική του ΕΣΥ, στα τμήματα: Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, εξωτερικό ιατρείο άσθματος, ιατρείο μελέτης ύπνου, ιατρείο φυματίωσης και ιατρείο νευρομυϊκών παθήσεων, στο βρογχοσκοπικό τμήμα του νοσοκομείου, την Α΄ Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και  τη Β΄ παθολογική κλινική του νοσοκομείου.

Είμαι κάτοχος του ALS provider course  από  09/2014.

Παράλληλα, ολοκλήρωσα το μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών ” Ιατρική του ύπνου”, στο τμήμα της ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και συμμετείχα σε πλήθος δημοσιεύσεων και συνεδρίων με θέματα που αφορούν την αναπνευστική λειτουργία, τον ύπνο και τους νοσηλευόμενους στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

Επίσης, είμαι μέλος της Ελληνικής και Πανευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρίας, της Εταιρείας Μελέτης Πνευμονοπαθειών και Επαγγελματικών Παθήσεων Θώρακος καθώς και της Ένωσης  Πνευμονολόγων  Ελλάδας.