Γαζή Άνθιμου 118 38221 Βόλος - T. 2421094000 -

ΛΟΙΜΩΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ COVID-19

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Η διοίκηση και το προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής «Ελπίς Δ. Παπαϊωάννου», φροντίζει για την αποτροπή της «οριζόντιας μετάδοσης λοιμώξεων» ( δλδ τη μετάδοση λοιμογόνων παραγόντων είτε από ασθενή σε ασθενή είτε από επαγγελματίες υγείας σε ασθενή - ή αντίστροφα-), προκειμένου να εξασφαλίσει

ελάττωση των δεικτών νοσηρότητας και θνητότητας

μείωση της διάρκειας και του κόστους νοσηλείας

ελάττωση χρήσης προωθημένων αντιβιοτικών  προς αποφυγή δημιουργίας κι επικράτηση ανθεκτικών στελεχών,

ώστε να εξασφαλίσει υψηλής ποιότητας παροχές υπηρεσιών υγείας.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου 2019, που εμφανίστηκε επιδημία πνευμονίας στην πόλη Wuhan, η οποία οφείλεται σε νέο στέλεχος κοροναϊού  και η εξέλιξη της σε πανδημία, άλλαξαν τα δεδομένα λειτουργίας όλων των δομών υγείας.

Η λοίμωξη εκδηλώνεται με πυρετό, βήχα και αναπνευστική δυσχέρεια, ενώ οι ακτινογραφίες θώρακα δείχνουν διηθήσεις και στους δύο πνεύμονες.

Παραμένουμε πιστοί στις βασικές αρχές λειτουργίας μας ως πάροχοι υγείας, αλλά παράλληλα, ακολουθούμε τις οδηγίες που λαμβάνουμε για την εύρυθμη λειτουργία της κλινικής μας.

Στην προσπάθεια που κάνουμε για τη διαρκή, έγκαιρη και αξιόπιστη πληροφόρηση του κοινού για την πανδημία, επιλέξαμε να σας παραπέμπουμε στην επίσημη ηλεκτρονική σελίδα του Εθνικού  Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ( ΕΟΔΥ) και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ)

https://eody.gov.gr/

https://www.who.int/